0 artiklar

 

Funktionsöversikt

Med Suunto har vi alla redskap som behövs för att ge oss ut i vildmarken där vi hör hemma. Det ligger trots allt i vår natur.

3D-kompass

En vanlig elektronisk kompass måste du hålla horisontellt för att få en korrekt avläsning. Suuntos 3D-kompasser kompenserar för lutning och gör det möjligt att få en korrekt avläsning oavsett hur din handled är vinklad.

Höjdmätare

Bestäm aktuell höjd, spåra din upp- eller nedstigning och mät de framsteg du gjort under en klättring – perfekt för bergsbestigning, skidåking och vildmarksäventyr.

Automatiskt byte mellan höjd/baro

Känner av rörelse eller brist på rörelse och skiftar automatiskt mellan höjdmätare och barometer. När du klättrar registrerar den t.ex. höjdskillnader. Och när du stannar för att vila registrerar den förändringar i lufttrycket.

Barometer

Förutse plötsliga förändringar i vädret genom att hålla ett öga på lufttrycket – och vidta nödvändiga åtgärder för en säker och framgångsrik resa.

Cykelkraft

Suunto Ambit2 och Ambit2 S har stöd för mätning av cykelkraft.** Kunskap om kraftkurvan hjälper dig att uppskatta hur effektiv du är under cyklingen och hur du sparar på krafterna under långa distanser. Ambit2 och Ambit2 S är kompatibla med kraft-POD-enheter med ANT+™* från andra tillverkare.

 

*ANT+™ är en standard för användning av enheter kompatibla med ANT+™ som Suunto Ambit, Pulsbälten, Bike POD-enheter, Bike Cadence POD-enheter, Bike Power POD-enheter, and Foot POD-enheter.

 

** Kräver en extern mätare av cykelkraft

Built-To-Last-hölje

Suuntos produkter med BuiltToLast-hölje har en robust kompositboett i en enda del med en stabil ytterring. Kompositboetten och skärmen av mineralglas har utformats för att tåla mekaniska stötar och repor.

Kompass

Navigera och bestäm platser för att hitta i vildmarken eller vid förhållanden med dålig sikt, som t.ex. flatljus.

Datoranslutning/Movescount.com

Lägg till nya funktioner för nästa äventyr med sportforumet Movescount.com. Gör ditt Move och dela det online för att visa dina vildmarksupplevelser. Ladda upp dina Moves direkt från Suunto Ambit med en kabel eller manuellt via andra enheter.

GPS-höjd (för Suunto Ambit2 S)

GPS-höjd gör det möjligt att få en direkt höjdmätning utan kalibrering av GPS-data.

Puls

Använd funktioner för höjd- och pulsmätning för att ta reda på hur din puls reagerar vid olika höjder och hitta din perfekta vandringstakt.

Integrerad GPS

Den integrerade GPS-funktionen som används i armbandsklockorna, t.ex. Suunto Ambit, baseras på SiRFstarIV-teknik. Mottagaren är mycket känslig. Detta hjälper Suunto Ambit att snabbare hitta GPS-satelliter och få en stabil signal.

Multisport

Suunto Ambit2 och Ambit2 S erbjuder stöd för multisporter. Du kan enkelt byta mellan sporter och hela tiden se relevant information under träningen. Ändra sporten under träningen eller skapa ett multisportläge i förväg på Movescount och ladda ner till din Ambit2/Ambit2 S – klockan vet sedan i vilken ordning du utför sporterna och justerar inställningarna efterhand.

Toppträningseffekt

Suunto har döpt om mätning av Träningseffekt till Toppträningseffekt (PTE) för att bättre visa på innebörden hos begreppet. PTE är en indikation på hur ett träningspass påverkar din maximala ansträngning och är mest tillförlitligt för medium- och högintensiv träning. Mätningen är relativ beroende på hur vältränad du är. Ju mer vältränad du är, desto hårdare måste du arbeta för en högre PTE.

Snabbåterhämtningstest

Snabbåterhämtningstestet, från Firstbeat, mäter din återhämtningsstatus på några minuter. Som resultat anges din nuvarande återhämtningsstatus i procent. Snabbåterhämtningstestet ska utföras på morgonen när du vaknat men ännu stigit upp. Testet kräver att du använder en pulsgivare som är kompatibel med Bluetooth Smart och som mäter variationer i pulsen, t.ex. Suunto Smart Sensor. Återhämtningsstatus kan också mätas med hjälp av sömnåterhämtningstestet.

Återhämtningstillstånd

Återhämtningstillståndet visar mängden stress som ditt autonoma nervsystem utsätts för. Ju mindre stress, desto bättre har du återhämtat dig. Om du känner till din återhämtningsstatus kan du optimera träningen och undvika överträning och skador. Du kan kontrollera din återhämtningsstatus med snabbåterhämtnings- eller sömnåterhämtningstesterna från Firstbeat som bygger på pulsvariationer.

Återhämtningstid

Återhämtningstiden är en uppskattning av hur många timmar kroppen behöver för att återhämta sig efter träning. Tiden baseras på träningspassets varaktighet och intensitet och på din totala utmattning. Återhämtningstiden ackumuleras från varje övning där pulsen registreras. Den ackumuleras också från löp-, sim- och cykelövningar utan pulsmätning. Tiden är kumulativ över olika träningspass.

Löpprestationsnivå

Löpprestationsnivån, från Firstbeat, är en kombination av din fysiska kondition och din löpningseffektivitet. Här används en uppskattning av din VO2max, en global standard för konditions- och uthållighetsprestanda och din löpeffektivitet som är ett mått på din löpteknik.

Sömnåterhämtningstest

Sömnåterhämtningstestet från Firstbeat är en tillförlitlig indikator på din återhämtningsstatus efter en natts sömn. Testet kräver att du använder en pulsgivare som är kompatibel med Bluetooth Smart och som mäter variationer i pulsen, t.ex. Suunto Smart Sensor. Som resultat anges din nuvarande återhämtningsstatus i procent. Återhämtningsstatus kan också mätas med hjälp av det snabba återhämtningstestet.

Stormvarning

Stormvarningen aktiveras av ett plötsligt fall i lufttrycket och meddelar dig att något obehagligt är på väg.

Tider för soluppgång/solnedgång

Ha alltid koll på dagsljuset med tider för soluppgång och solnedgång för över 400 platser över hela världen.

Simning

Suunto Ambit2 och Ambit2 S har stöd för simning. Båda klockorna registrerar simningsdata som distans, varaktighet, takt, simtagsfrekvens, antal simtag och effektivitet. De registrerar även din simstil – en funktion som är behändig vid analys av simningen i efterhand på Movescount. Utomhus kan du även logga ditt spår under simning i fri stil.

Rutt tillbaka

Med den nya Rutt tillbaka-funktionen kan du följa din träning. Du kan när som helst under din träning starta Rutt tillbaka och navigera samma rutt tillbaka till startpunkten.